Nacházíte se zde: Úvod Podpora Odstávky a výpadky

Plánované odstávky a výpadky serverů Český hosting

Na této stránce uveřejňujeme všechny plánované odstávky našich serverů. Naleznete zde také informace o všech výpadcích serverů a příčinách nedostupnosti služeb.

Přepojení serverů

20. 12. 2012
Dnes v noci dojde k postupnému přepojení jednotlivých našich serverů do nových síťových prvků pro vnější konektivitu. V souvislosti s tím dojde ke krátké odstávce konektivity jednotlivých serverů, doba jejího trvání by se měla pohybovat v řádu několika sekund. Odstávka se netýká virtuálních serverů, ty již byly přepojeny dříve.
Odstávka

Odstávka serverů Baxter, Dibbley a Sebastian

16. 12. 2012
Dnes v noci bude proveden restart webserverů Baxter, Dibbley a Sebastian. Důvodem je aktualizace jádra operačního systému. Délka jednotlivých odstávek by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávka serveru Billy

3. 12. 2012
Dnes v noci budou na cca 30 minut odstaveny služby na webserveru Billy. Důvodem je oprava souborového systému s uživatelskými daty.
Odstávka

Odstávka serverů Billy, Kid, Kamila a Sebastian

1. 12. 2012
Dnes v noci bude proveden restart webserverů Billy, Kid, Kamila a Sebastian. Důvodem je aktualizace jádra operačního systému. Délka jednotlivých odstávek by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávka serverů Kryton a Abel

30. 11. 2012
Dnes v noci budou na cca 10 minut odstaveny webservery Kryton a Abel. Důvodem odstávky je výměna hardware.
Odstávka

Odstávka serveru Kochanski

30. 10. 2012
Dnes v noci bude cca na 5 minut odstaven webserver Kochanski. Důvodem je výměna vadného disku.
Odstávka

Odstávka serveru Abel

21. 9. 2012
Dnes v noci bude odstaven webserver Abel. Důvodem je změna systémové konfigurace a výměna hardware. Odstávka začne kolem 2. hodiny ráno, nejdříve bude na cca 30 minut diskové datové pole přepojeno do režimu read-only (na serveru tak nebude dočasně možné měnit uživatelské soubory). Poté bude na cca 10 minut server vypnut kompletně. Při odstávce bude změněn klíč pro SFTP/SCP, otisk nového klíče naleznete v naší nápovědě na stránce Otisky veřejných klíčů SFTP/SCP serverů pro sdílený hosting.
Odstávka

Síťový útok a havárie webserveru Abel

6. 9. 2012
Dnes krátce před 14:00 byl zahájen masivní síťový útok na část naší sítě. Problém bylo třeba řešit až na úrovni mezinárodních tranzitních operátorů, kompletní zablokování útoku proběhlo cca v 15:30. Útokem byly postiženy zejména webservery Kryton, Abel a některé virtuální servery, nicméně i ostatní servery mohly být hůře dostupné.
Na webserveru Abel došlo při řešení útoku k havárii diskových polí. Byl nutný zásah v serverovně, server byl vrácen do provozu krátce po 17:00.
výpadek

Výpadek webserveru Kid

31. 8. 2012
Dnes kolem 7:00 došlo k výpadku webserveru Kid kvůli softwarovému problému. Server bylo nakonec třeba zrestartovat, provoz všech služeb byl obnoven v 7:23.
výpadek

Odstávka webserverů Kamila a Ackerman

7. 8. 2012
Dnes v noci bude z důvodu údržby hardware provedena odstávka webserverů Kamila a Ackerman. Předpokládaná délka odstávky každého serveru je 10 minut.
Server Kamila byl mimo provoz v čase 0:49 - 0:58, Ackerman 1:01 - 1:10.
Odstávka

Výpadek webserveru Ackerman

30. 7. 2012
Dnes kolem 15:20 došlo k výpadku webserveru Ackerman. Problém řešíme.
Provoz serveru byl obnoven v 15:32.
výpadek

Plánovaná údržba páteřní sítě

27. 7. 2012
V noci z 27.7. na 28.7. bude náš poskytovatel serverhousingu provádět údržbu na své páteřní síti. Práce by měly být provedeny přibližně mezi 3:00 a 5:00, podle informací poskytovatele by neměly ovlivnit dostupnost našich serverů.
Odstávka

Odstávka databázového serveru

19. 6. 2012
Dnes v noci bude kvůli výměně hardware na cca 10 minut odstaven databázový server Kocour. Ten slouží jako MySQL server pro webservery Kryton a Abel a PostgreSQL 7 server.
Odstávka

Dokončení přesunu serverů

2. 6. 2012
Dnes v noci bude dokončen avizovaný přesun serverů. Budou přesunuty všechny webservery a databázové servery sdíleného hostingu. Doba odstávek jednotlivých serverů by neměla překročit 60 minut. Po celou dobu stěhování bude odstavena správa služeb v klientské sekci. Po celý den také bude pozastavena aktualizace statistik AWStats, statistiky budou doplněny v dalších dnech.
Přesuny posledních serverů byly dokončeny kolem 3:30. Zákazníkům, kteří nevyužívají u svých domén naše nameservery si dovolujeme připomenout nutnost změny A záznamů popsanou v hostingové zprávě. Změnu doporučujeme provést co nejdříve, nejpozději však před 22.6.
Odstávka

Přesun serverů

1. 6. 2012
Dnes v noci bude provedena první fáze avizovaného přesunu serverů. Jedná se o poštovní servery (tj. všechna úložiště, odesílací SMTP server, přijímací SMTP servery a webmaily), dedikované servery, některé virtuální servery a webserver pro www.cesky-hosting.cz a klientskou sekci. Doba odstávek jednotlivých serverů by neměla překročit 60 minut. Příchozí pošta bude v době odstávky shromažďována na sekundárních přijímacích SMTP serverech a bude doručena později. Po celou dobu stěhování bude odstavena správa služeb v klientské sekci.
Odstávka

Odstávka serveru Dibbley

10. 5. 2012
Dnes v noci bude na cca 10 minut odstaven webserver Dibbley. Důvodem je výměna hardware.
Odstávka

Odstávka serverů Dan, Dibbley, Emocuc, Kryton a Sebastian

8. 4. 2012
Dnes v noci bude postupně proveden restart webserverů Dan, Dibbley, Emocuc, Kryton a Sebastian. Důvodem je aktualizace jádra operačního systému. Odstávka jednotlivých serverů by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Výpadek webserveru Baxter

6. 4. 2012
Dnes cca v 18:10 došlo k výpadku webserveru Baxter. Příčinou byla chyba v systémovém software, ten jsme museli zaktualizovat. Všechny služby jsou opět plně funkční od 18:37.
výpadek

Výpadek webserveru Kid

28. 3. 2012
Dnes cca v 9:55 došlo k výpadku webserveru Kid. Problém řešíme.
Provoz serveru byl obnoven cca v 10:10.
výpadek

Odstávka webserveru Kid

10. 3. 2012
Dnes v noci bude cca na 10 minut odstaven webserver Kid. Důvodem je výměna vadné paměti.
Odstávka

Odstávka konektivity

9. 3. 2012
V sobotu 10.3. provede náš poskytovatel konektivity odstávku primárního okruhu naší konektivity v datovém centru. Důvodem je aktualizace software a úpravy na síťových prvcích. Odstávka by měla být provedena mezi 22:00 a 0:30 následujícího dne. Konektivita bude v době odstávky přepojena na záložní okruh, v souvislosti s přepojováním okruhů může dojít ke krátkým výpadkům připojení našich serverů (v řádu několika sekund).
Odstávka

Výpadek webserveru Dibbley

23. 2. 2012
Dnes v 16:29 došlo k výpadku webserveru Dibbley, problém je třeba řešit v serverovně.
Provoz serveru byl obnoven v 17:00.
výpadek

Odstávka databázového serveru

14. 2. 2012
Dnes v noci byla provedena odstrávka databázového serveru pro webservery Kryton a Abel kvůli výměně vadného disku. V průběhu operace bohužel došlo k problémům s hardwarem, odstávka se proto neplánovaně protáhla. Server byl mimo provoz cca od 0:20 do 1:40.
Odstávka

Výpadek webserveru Epidem

5. 1. 2012
Dnes v 8:45 došlo k výpadku webserveru Epidem, problém je třeba řešit v serverovně.
Bohužel došlo k havárii datového diskového pole. To bylo třeba kompletně vyměnit, data byla obnovena z noční zálohy. Provoz serveru byl obnoven ve 12:03.
výpadek
Odstávka

Odstávka

Plánované vyřazení služby z provozu (většinou z důvodu aktualizace software, či výměny hardware).

Odstávky se snažíme provádět výhradně v nočních hodinách, v době, kdy našich služeb využívá nejmenší počet uživatelů.
Výpadek

Výpadek

Vyřazení služby z důvodu závady

Objednejte si hosting ještě dnes

Špičkový webhosting s pohodlnou klientskou sekcí a profesionální zákaznickou podporou.

  • 14 dní na vyzkoušení
  • Garance vrácení platby do 30 dnů

125 Kč 59 Kč

71,39 Kč s DPH/měsíc

Akční sleva 53 % pro nové objednávky na 1. rok

Nahoru