Nacházíte se zde: Úvod Podpora Odstávky a výpadky

Plánované odstávky a výpadky serverů Český hosting

Na této stránce uveřejňujeme všechny plánované odstávky našich serverů. Naleznete zde také informace o všech výpadcích serverů a příčinách nedostupnosti služeb.

Odstávka serverů

29. 12. 2015
Dnes v noci budou na cca 5 minut postupně odstaveny webservery Lister, Rimmer, Epidem, Emocuc, Sebastian, Billy, Kid a Dan a jejich databázové MySQL servery. Důvodem odstávky jsou bezpečnostní aktualizace jader operačních systémů.
Odstávka

Odstávka serverů

28. 12. 2015
Dnes v noci budou v náhradním termínu (místo 15.12.) odstaveny webservery Kochanski, Kryton, Abel, Dibbley, Archie, Baxter, Ackerman, Kamila a Talia. Důvodem odstávek jsou bezpečnostní aktualizace jader operačních systémů. Jednotlivé odstávky by neměly trvat déle než 5 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů

26. 12. 2015
Dnes v noci budou z důvodu upgrade software krátce odstaveny webservery petersen, toaster, selby a chen. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka poštovních serverů

25. 12. 2015
Dnes v noci bude z důvodu upgrade software krátce odstaveno poštovní úložiště esorimmer5 a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 15 minut.
Odstávka

Odstávka serverů

15. 12. 2015
Dnes v noci budou na cca 5 minut postupně odstaveny webservery Kochanski, Kryton, Abel, Dibbley, Archie, Baxter, Ackerman, Kamila a Talia a jejich databázové MySQL a PostgreSQL servery. Důvodem odstávky jsou bezpečnostní aktualizace jader operačních systémů.
Při restartu serveru, který slouží jako MySQL server pro webservery Kryton a Abel a jako PostgreSQL server řady 7 pro celý sdílený hosting došlo k havárii diskového pole s databázovými daty. Pole se bohužel nepodařilo zprovoznit, proto byly databáze postupně obnoveny z poslední noční zálohy. Obnova byla dokončena cca v 5:10.
Odstávka

Úpravy u poskytovatele konektivity

14. 12. 2015
Zítra brzy ráno (po 2:00) bude náš poskytovatel konektivity provádět aktualizace firmware na některých páteřních síťových prvcích. Na provoz by úpravy neměly mít žádný nebo jen velmi malý vliv (mohou nastat krátké výpadky v řádu sekund při přepínání mezi routery).
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště

12. 12. 2015
Dnes v noci bude odstaveno poštovní úložiště esorimmer2, důvodem je oprava databáze diskových kvót. Kvůli tomu nebudou přístupné některé schránky, zprávy do nich mířící budou doručeny se zpožděním po ukončení odstávky. Předpokládaná délka odstávky je cca 2 hodiny.
Odstávka proběhla 13.12. od 2:55 do 3:10.
Odstávka

Výpadek MySQL serveru pro webserver Toaster

9. 12. 2015
Dnes v 00:32 došlo k výpadku databázového serveru pro webserver Toaster. Provoz serveru byl obnoven v cca 00:48. Důvodem výpadku byla chyba v aktuální verzi databázovém systému MySQL a proto bylo nutné provést downgrade na starší verzi MySQL.
výpadek

Odstávka poštovních serverů

23. 11. 2015
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci software na cca 10 minut odstaveny poštovní úložiště esorimmer6 a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Následně bude ze stejného důvodu odstaveno poštovní úložiště esorimmer5, zde bude odstávka trvat cca 20 minut.
Odstávka

Odstávka klientské sekce

20. 11. 2015
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci software krátce odstaveny klientská sekce a další servisní aplikace Českého hostingu. Doba odstávky by neměla překročit jednu minutu.
Odstávka

Odstávka webserverů

18. 11. 2015
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci jádra operačního systému odstaveny webservery Petersen, Toaster, Chen, Selby a Hector. Odstávky jednotlivých serverů budou trvat cca 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů

29. 10. 2015
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci software odstaveny webservery Petersen, Toaster, Chen, Selby a Hector. Odstávky jednotlivých serverů budou trvat cca 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů

9. 10. 2015
Dnes v noci budou odstaveny webservery Dibbley a Archie z důvodu aktualizace jádra operačního systému. Doba odstávky by neměla přesáhnout 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů Lister a Rimmer

16. 9. 2015
Dnes v noci bude na cca 15 minut odstaven webserver Lister kvůli výměně hardware. Dále bude odstaven webserver Rimmer z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů. Nejprve bude na cca 30 minut souborový systém přepojen do režimu read-only (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté bude server ještě na cca 10 minut kompletně odstaven.
Odstávka

Odstávka webserverů Petersen a Toaster

15. 9. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP na verzi 5.4.45 krátce odstaveny webservery Petersen a Toaster. Předpokládaná doba trvání odstávky je 3 minuty.
Odstávka

Odstávka webserverů Chen a Selby

9. 9. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP na verzi 5.5.29 krátce odstaveny webservery Chen a Selby. Předpokládaná doba trvání odstávky je 5 minut.
Odstávka

Odstávka servisních aplikací

3. 9. 2015
Dnes v noci budou odstaveny některé servisní aplikace a funkce jako klientská sekce, zobrazování statistik AWStats, platby kartou či objednávka služeb na webu. Důvodem je přesun systémových aplikací na nový cluster. Předpokládaná délka odstávky je 15-30 minut, začátek operace je plánován na půlnoc.
Odstávka

Odstávka webserverů Epidem a Emocuc

20. 8. 2015
V noci z 20. na 21.8. bude odstaven webserver Epidem z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů. Nejprve bude na cca 30 minut souborový systém přepojen do režimu read-only (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté bude server ještě na cca 10 minut kompletně odstaven. Webserver Emocuc bude odstaven na cca 5 až 10 minut kvůli aktualizaci jádra operačního systému.
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště

8. 8. 2015
Dnes v noci bude na cca 15 minut odstaveno poštovní úložiště esorimmer2. Důvodem je navýšení diskového prostoru.
Navýšení prostoru bude dokončeno v noci z 10. na 11. srpna. Délka odstávky bude opět cca 15 minut.
Odstávka

Odstávka serverů

7. 8. 2015
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci jádra operačního systému a webserveru odstaveny servery petersen, toaster, chen a selby. Kvůli aktualizaci jádra budou odstavena také poštovní úložiště esorimmer5 a esorimmer6 a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Po dobu aktualizace a souvisejícího restartu nebudou služby poskytované těmito servery dostupné, doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště

3. 8. 2015
Dnes v noci bude z důvodu aktualizace jádra operačního systému krátce odstaveno poštovní úložiště esorimmer5, nebudou tedy dostupné některé e-mailové schránky. Doba odstávky by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů Kamila a Talia

27. 7. 2015
Dnes v noci bude odstaven webserver Kamila z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů. Nejprve bude na cca 15 minut na serveru přepojen souborový systém do režimu read-only (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté bude server ještě na cca 10 minut kompletně odstaven. Webserver Talia bude odstaven na cca 10 minut kvůli aktualizaci software.
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště

24. 7. 2015
Dnes v noci bude z důvodu aktualizace jádra operačního systému krátce odstaveno poštovní úložiště esorimmer6, nebudou tedy dostupné některé e-mailové schránky. Doba odstávky by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka databázových serverů

20. 7. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace na verzi 5.5.44 krátce odstaveny MySQL databáze na serverech Petersen, Toaster, Chen a Selby. Doba odstávky by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávka databázových serverů

17. 7. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace krátce odstaveny PostgreSQL i MySQL databáze na serverech Petersen, Toaster, Chen a Selby. Doba odstávky by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Výpadek MySQL serveru pro webservery Kid a Dan

15. 7. 2015
Dnes ve 12:01 došlo k výpadku MySQL serveru pro webservery Kid a Dan, problém řešíme.
Provoz serveru byl obnoven cca ve 12:27, v následujících minutách může být odezva databází delší kvůli vyšší zátěži a postupnému naplňování bufferů a keší.
Mezi 20:03 a 20:10 byl server opět nedostupný. Příčinou výpadků je zřejmě hardwarová chyba, server proto v noci přesuneme do jiného hardware.
výpadek

Odstávka serverů

15. 7. 2015
Dnes v noci budou odstaveny webservery Kochanski, Baxter, Kamila, Talia, Lister, Rimmer, Epidem, Billy a Petersen. Důvodem odstávek je aktualizace jader operačních systémů. Délka odstávky by neměla překročit 15 minut.
Dále bude kvůli výměně vadného hardware odstaven databázový MySQL server pro webservery Kid a Dan. Předpokládaná doba odstávky je 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů Chen a Selby

25. 6. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP na verzi 5.5.26 krátce odstaveny webservery Chen a Selby. Předpokládaná doba trvání odstávky je 5 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů Petersen a Toaster

12. 6. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP krátce odstaveny webservery Petersen a Toaster. Předpokládaná doba trvání odstávky je 3 minuty.
Odstávka

Odstávka databázových serverů

23. 5. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace krátce odstaveny PostgreSQL databáze na serverech Petersen, Toaster, Chen a Selby. Doba odstávky by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávka databázového serveru a webserveru

12. 5. 2015
Dnes v noci bude na cca 10 minut odstaven databázový server pro webservery Kid a Dan z důvodu přesunu na nový hardware.
Dále bude odstaven webserver Talia z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů a posílení operační paměti. Na serveru Talia bude nejprve na cca 30 minut přepojen souborový systém do režimu pouze pro čtení (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté bude server ještě na cca 10 minut kompletně odstaven.
Odstávka

Odstávka webserverů Chen a Selby

5. 5. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP krátce odstaveny webservery Chen a Selby. Předpokládaná doba trvání odstávky je 5 minut.
Odstávka

Odstávka webmailů

28. 4. 2015
Dnes v noci budou z důvodu úpravy hardware hostingového serveru krátce odstaveny oba webmaily. Předpokládaná délka odstávky je cca 10 minut. Odstávka se netýká standardního přístupu ke schránkám z poštovních klientů protokoly POP3 a IMAP, ten bude stále funkční.
Odstávka

Havárie webserveru Billy

27. 3. 2015
Dnes v 18:00 došlo k havárii diskového pole na serveru Billy, na kterém jsou umístěna uživatelská data. Ani po zásahu našeho administrátora přímo v serverovně se bohužel nepodařilo diskové pole zprovoznit. Nyní tedy na serveru probíhá obnova dat z noční zálohy, prezentace na jednotlivých doménách začnou fungovat postupně tak, jak jsou podle abecedy obnovovány. Podle našich odhadů by měla obnova trvat cca 2 hodiny, o přesném času dokončení budeme informovat.
Obnova všech dat byla dokončena ve 22:45.
výpadek

Odstávka webserverů

23. 3. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP krátce odstaveny webservery Petersen, Toaster, Chen a Selby. Doba trvání odstávek jednotlivých serverů by neměla překročit pět minut.
Odstávka

DDoS útok na webserver Dibbley

9. 3. 2015
Dnes cca od 14:45 zaznamenáváme síťový DDoS útok na webserver Dibbley. Útok není silný, ale jeho intenzita kolísá, projevem proto může být chvílemi zhoršená odezva služeb. Zatím jsme nepřikročili k omezování provozu (blackhole provozu mimo NIX.CZ), situaci průběžně monitorujeme.
výpadek

Odstávka webových a poštovních serverů

27. 2. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Předpokládaná doba trvání odstávky každého serveru je 5 minut. Dále budou odstaveny webservery Selby a Chen z důvodu aktualizace PHP, doba odstávky těchto serverů by neměla překročit 3 minuty.
Odstávka

Odstávka webserverů

25. 2. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny webservery Petersen, Toaster, Chen a Selby. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Úpravy u poskytovatele konektivity

24. 2. 2015
Zítra brzy ráno bude náš poskytovatel konektivity provádět úpravy ve své páteřní síti za účelem zvýšení kapacity a nasazení nových bezpečnostních opatření. Akce proběhne mezi 2:30 a 4:30, neměla by mít žádný vliv na běžný provoz sítě.
Odstávka

DDoS útok na webserver Ackerman

15. 2. 2015
Dnes od raných hodin je na webserver Ackerman prováděn intenzivní DDoS útok. Zdrojem provozu je velké množství zahraničních IP adres, proto jsme v součinnosti s naším poskytovatelem serverhousingu přikročili k řešení formou tzv. blackhole, kdy je veškerý zahraniční provoz na daný server směrován mimo něj a zahazován. Prezentace umístěné na webserveru Ackerman tedy nyní nejsou dostupné ze zahraničí. Protože útok je déletrvající, bude náš poskytovatel serverhousingu uvedené blokování aplikovat nejméně do zítřejšího večera (16.2.). Pokud by útok trval i v té době, bude blokace o dalších 24 hodin prodloužena.
Zahraniční provoz byl obnoven 16.2. ve 21:25.
V úterý 17.2. krátce po 13:00 se útok objevil znovu, zahraniční provoz byl opět dočasně zablokován.
Zahraniční provoz byl obnoven 17.2. ve 20:05.
výpadek

Odstávka webových a poštovních serverů

29. 1. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace software krátce odstaveny webservery Petersen, Toaster, Chen a Selby. Dále bude odstaveno poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Předpokládaná doba trvání odstávky každého serveru je 5 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů Petersen a Toaster

2. 1. 2015
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP krátce odstaveny webservery Petersen a Toaster. Předpokládaná doba trvání odstávky je 3 minuty.
Odstávka
Odstávka

Odstávka

Plánované vyřazení služby z provozu (většinou z důvodu aktualizace software, či výměny hardware).

Odstávky se snažíme provádět výhradně v nočních hodinách, v době, kdy našich služeb využívá nejmenší počet uživatelů.
Výpadek

Výpadek

Vyřazení služby z důvodu závady

Objednejte si hosting ještě dnes

Špičkový webhosting s pohodlnou klientskou sekcí a profesionální zákaznickou podporou.

  • 14 dní na vyzkoušení
  • Garance vrácení platby do 30 dnů

125 Kč 59 Kč

71,39 Kč s DPH/měsíc

Akční sleva 53 % pro nové objednávky na 1. rok

Nahoru