Nacházíte se zde: Úvod Podpora Odstávky a výpadky

Plánované odstávky a výpadky serverů Český hosting

Na této stránce uveřejňujeme všechny plánované odstávky našich serverů. Naleznete zde také informace o všech výpadcích serverů a příčinách nedostupnosti služeb.

Krátká odstávka konektivity databázových serverů

28. 11. 2013
Dnes v noci budou z důvodu přepojení síťových prvků krátce nedostupné databáze PostgreSQL 8 a MySQL databáze k webserverům Kochanski, Sebastian, Dan a Kid. Předpokládaná délka nedostupnosti databází je několik sekund.
Odstávka

Odstávka serverů Sebastian a Emocuc

15. 10. 2013
Dnes v noci bude na cca 20 minut odstaven webserver Sebastian, důvodem je oprava poškozeného souborového systému. Dále bude z důvodu aktualizace jádra operačního systému na cca 5 minut odstaven webserver Emocuc.
Odstávka

Odstávka webserverů

26. 9. 2013
Dnes v noci budou odstaveny webservery Dibbley, Archie, Baxter, Ackerman a Talia, důvodem je aktualizace jádra operačního systému. Doba jednotlivých odstávek by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Síťový útok

25. 9. 2013
Dnes krátce před 17:00 došlo k masivnímu síťovému útoku na infrastrukturu našeho poskytovatele konektivity. Z toho důvodu může docházet k horší dostupnosti nebo chvilkové nedostupnosti některých našich serverů. Poskytovatel problém řeší, o dalším vývoji budeme informovat.
Běžný provoz byl obnoven v 17:13. Podle informací od poskytovatele se jednalo o DDoS útok ze zahraničí o síle 80 Gbps (což je asi polovina provozu celého českého Internetu), eliminován byl blokováním zdrojů a odkloněním problémového provozu na jiné linky.
výpadek

Výpadek webserveru Emocuc

13. 9. 2013
Dnes v 10:48 došlo k výpadku webserveru Emocuc, problém řešíme.
Provoz serveru byl obnoven v 11:16.
výpadek

Odstávka serverů Baxter a Ackerman

12. 9. 2013
Dnes v noci budou na cca 10 minut odstaveny webservery Baxter a Ackerman kvůli úpravám souborových systémů pro uživatelská data. V rámci úprav bude na serveru Ackerman ještě před samotným odstavením na cca 1 hodinu přepojen souborový systém do režimu pouze pro čtení, nebudou tedy možné zápisy do souborů v prostoru domén.
Odstávka

Odstávka webserverů

11. 9. 2013
Dnes v noci budou na cca 5 minut odstaveny webservery Petersen a Toaster, důvodem je aktualizace systémů. Dále budou na cca 10 minut odstaveny webservery Dibbley a Archie kvůli úpravám souborových systémů pro uživatelská data. V rámci úprav bude na serveru Archie ještě před samotným odstavením na cca 1 hodinu přepojen souborový systém do režimu pouze pro čtení, nebudou tedy možné zápisy do souborů v prostoru domén.
Odstávka

Odstávka serveru Baxter

6. 9. 2013
Dnes v noci bude na cca 10 minut odstaven webserver Baxter. Důvodem je výměna pamětí.
Odstávka

Výpadek konektivity

13. 6. 2013
Dnes od 14:05 do 14:25 docházelo u našeho poskytovatele serverhousingu k problémům s připojením k internetu. Příčinou byla chyba ve firmware na síťovém zařízení, to bylo po odhalení problému do několika minut vyměněno za záložní.
výpadek

Odstávka poštovních služeb

12. 6. 2013
Dnes v noci bude na cca 10 minut odstaven POP3 a IMAP server na poštovním úložišti mail4.cesky-hosting.cz. Důvodem je aktualizace a úprava konfigurace software.
Odstávka

Plánovaná údržba sítě

30. 5. 2013
V noci ze 30.5. na 31.5. bude náš poskytovatel serverhousingu provádět údržbu na své páteřní síti. Práce by měly být zahájeny ve 2:00, naše servery měly být nedostupné maximálně na několik minut.
Odstávka

Odstávka serverů

23. 5. 2013
Dnes v noci budou postupně odstaveny webservery Petersen, Billy, Kid, Dan a Kamila a databázové MySQL servery pro webservery Kamila, Talia, Billy a Sebastian. Důvodem je navýšení operační paměti a aktualizace jádra operačního systému. Jednotlivé odstávky by neměly přesáhnout 15 minut.
Odstávka

Krátké odstávky webserverů

16. 5. 2013
Dnes v noci budou provedeny odstávky webserverů Petersen a Toaster. Důvodem je aktualizace jádra operačního systému, předpokládaná doba trvání každé odstávky je 5 minut.
Odstávka

Výpadek poštovního úložiště mail3.cesky-hosting.cz

3. 5. 2013
Dnes v 10:05 došlo kvůli softwarovému problému k výpadku poštovního úložiště mail3.cesky-hosting.cz, provoz byl obnoven v 10:15.
výpadek

Odstávka databázového serveru

19. 4. 2013
Dnes v noci bude na cca 10 minut odstaven MySQL databázový server pro webservery Kid a Dan. Důvodem je posílení hardware.
Odstávka

Odstávka webserverů

11. 3. 2013
Dnes v noci budou postupně zrestartovány webservery Dibbley, Archie, Baxter, Ackerman, Talia, Lister, Rimmer, Epidem, Sebastian, Billy, Kid a Dan, doba jednotlivých odstávek by neměla překročit 5 minut. Důvodem odstávek je aktualizace jádra operačního systému.
Odstávka

Výpadek serveru Emocuc

6. 3. 2013
Dnes kolem 6:50 jsme zaznamenali výpadek síťového hardware na webserveru Emocuc. Kvůli tomu nejsou ze serveru dostupné databáze. Situaci je třeba řešit výměnou hardware přímo v serverovně, o dalším vývoji budeme informovat zde.
Přístup k databázím byl obnoven v 7:25, server byl v 7:48 ještě na 5 minut odstaven.
výpadek

Odstávka webserverů

25. 2. 2013
Dnes v noci budou postupně odstaveny webservery Kryton, Archie, Kamila a Talia, doba jednotlivých odstávek by neměla překročit 5 minut. Důvodem odstávek je aktualizace jádra operačního systému.
Odstávka

Odstávka hostitelského serveru pro virtuální servery

12. 2. 2013
Dnes v noci bude z důvodu aktualizace systémového software odstaven hostitelský server pro virtuální servery psirena3.thinline.cz. Odstávka proběhne po půlnoci, předpokládaná délka odstávek jednotlivých virtuálních serverů je 15 - 30 minut (kratší bude u serverů vyšších variant, které jsou vypínány později a spouštěny přednostně).
Odstávka

Odstávka odesílacího SMTP serveru

25. 1. 2013
Dnes večer bude na cca 10 minut odstaven odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Důvodem je výměna hardware.
Odstávka

Krátká odstávka konektivity části virtuálních serverů

7. 1. 2013
Dnes v noci bude provedena odstávka konektivity virtuálních serverů hostovaných na hostitelských serverech psirena3.thinline.cz, psirena5.thinline.cz a psirena6.thinline.cz. Odstávka bude trvat několik minut, bude zahájena kolem 1:00. Důvodem je dokončení změn konfigurace naší IP sítě.
Odstávka
Odstávka

Odstávka

Plánované vyřazení služby z provozu (většinou z důvodu aktualizace software, či výměny hardware).

Odstávky se snažíme provádět výhradně v nočních hodinách, v době, kdy našich služeb využívá nejmenší počet uživatelů.
Výpadek

Výpadek

Vyřazení služby z důvodu závady

Objednejte si hosting ještě dnes

Špičkový webhosting s pohodlnou klientskou sekcí a profesionální zákaznickou podporou.

  • 14 dní na vyzkoušení
  • Garance vrácení platby do 30 dnů

125 Kč 59 Kč

71,39 Kč s DPH/měsíc

Akční sleva 53 % pro nové objednávky na 1. rok

Nahoru