Nacházíte se zde: Úvod Podpora Odstávky a výpadky

Plánované odstávky a výpadky serverů Český hosting

Na této stránce uveřejňujeme všechny plánované odstávky našich serverů. Naleznete zde také informace o všech výpadcích serverů a příčinách nedostupnosti služeb.

Odstávka webserverů Chen a Selby

29. 12. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP krátce odstaveny webservery Chen a Selby. Předpokládaná doba trvání odstávky je 5 minut.
Odstávka

Odstávka webserveru Lister

10. 12. 2014
Dnes v noci bude odstaven webserver Lister z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů. Nejprve bude na cca 30 minut přepojen souborový systém do režimu pouze pro čtení (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté bude server ještě na cca 5 minut kompletně odstaven.
Odstávka

Odstávka webserverů

9. 12. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny webservery Petersen, Toaster, Chen a Selby. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserveru Sebastian

8. 12. 2014
Dnes v noci bude odstaven webserver Sebastian z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů. Nejprve bude na cca 20 minut přepojen souborový systém do režimu read-only (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté bude server ještě na cca 5 minut kompletně odstaven.
Odstávka

Odstávka webserverů

26. 11. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP na verzi 5.4.35 krátce odstaveny webservery Petersen a Toaster. Předpokládaná doba trvání odstávky je 5 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů

25. 11. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP na verzi 5.5.19 krátce odstaveny webservery Chen a Selby. Předpokládaná doba trvání odstávky je 5 minut.
Odstávka

Odstávka webserveru Emocuc a databázových serverů

5. 11. 2014

Dnes v noci bude odstaven webserver Emocuc z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů. Nejprve bude na cca 10 minut přepojen souborový systém do režimu read-only (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté bude server ještě na cca 10 minut kompletně odstaven.

Také budou odstaveny databázové MySQL servery pro webservery Kamila, Talia, Lister, Rimmer, Emocuc, Epidem, Billy a Sebastian. Odstávka jednotlivých serverů by neměla překročit 15 minut. Důvodem odstávky je výměna hardware.

Odstávka

Odstávka webserverů

3. 11. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny webservery Petersen, Toaster a Chen. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserveru Chen

30. 10. 2014
Dnes v noci bude z důvodu aktualizace PHP krátce odstaven webserver Chen. Předpokládaná doba trvání odstávky je 5 minut.
Odstávka

Odstávky poštovních serverů

24. 10. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Předpokládaná doba trvání jednotlivých odstávek je 5-10 minut.
Odstávka

Odstávka databázových serverů

24. 10. 2014
Dnes v noci budou odstaveny databázové MySQL servery pro webservery Abel, Kryton, Kochanski, Dibbley, Archie, Baxter a Ackerman. Také budou odstaveny oba PostgreSQL servery. Odstávka jednotlivých serverů by neměla překročit 15 minut. Důvodem odstávky je výměna hardware.
Odstávka

Odstávka webserverů

21. 10. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP, MySQL a jádra operačního systému odstaveny webservery Petersen, Toaster a Chen. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů

14. 10. 2014
Dnes pozdě večer budou odstaveny webservery Dibbley a Archie z důvodu změny typu souborového systému na diskovém poli určeném pro data uživatelů a aktualizace jádra operačního systému. Nejprve bude na cca 30 minut na obou serverech přepojen souborový systém do režimu read-only (na disk tedy nebude možné zapisovat žádná data), poté budou servery ještě na cca 10 minut kompletně odstaveny.
Odstávka

Úpravy u poskytovatele konektivity

30. 9. 2014

Dnes v noci bude náš poskytovatel konektivity provádět druhé kolo plánovaných servisních prací na své síti. Práce by měly proběhnout 1.10. mezi 2:00 a 3:00 ráno, dostupnosti serverů by se opět neměly dotknout vůbec, nebo jen minimálně (v řádu jednotek minut) při přepínání provozu.

Odstávka

Úpravy u poskytovatele konektivity

23. 9. 2014
Dnes v noci bude náš poskytovatel konektivity provádět servisní práce na svých síťových prvcích. Práce by měly začít 24.9. po 2:00 ráno, dostupnosti serverů by se neměly dotknout vůbec, nebo jen minimálně (v řádu jednotek minut) při přepínání provozu.
Odstávka

Odstávka poštovních úložišť mail2 a mail5

22. 9. 2014

Dnes v noci budou na cca 10 minut odstavena poštovní úložiště mail2.cesky-hosting.cz a mail5.cesky-hosting.cz. Důvodem jsou úpravy HW konfigurace.

Odstávka

Odstávky poštovních úložišť

28. 8. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny poštovní úložiště mail.cesky-hosting.cz, mail3.cesky-hosting.cz a mail4.cesky-hosting.cz. Předpokládaná doba trvání jednotlivých odstávek je 5-10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů Petersen a Toaster

25. 8. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP odstaveny webservery Petersen a Toaster. Doba odstávky by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště mail2.cesky-hosting.cz

19. 8. 2014
Dnes v noci bude na cca 10 minut odstaveno poštovní úložiště mail2.cesky-hosting.cz. Důvodem odstávky je výměna hardware.
Odstávka

Odstávka webserverů

16. 8. 2014
Dnes v noci budou postupně odstaveny webservery Epidem, Emocuc, Billy, Kid a Dan. Důvodem je dokončení aktualizace operačních systémů. Doba každé odstávky by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávky poštovních serverů

15. 8. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Předpokládaná doba trvání jednotlivých odstávek je 5-10 minut.
Odstávka

Odstávky serverů

13. 8. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny webservery Petersen, Toaster a Chen. Předpokládaná doba trvání jednotlivých odstávek je 5-10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů

3. 8. 2014
Dnes v noci budou postupně odstaveny webservery Talia, Lister, Rimmer, Epidem, Emocuc, Billy, Kid a Dan. Důvodem je aktualizace operačních systémů. Doba každé odstávky by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Výpadek poštovního úložiště mail2.cesky-hosting.cz

30. 7. 2014
Dnes ve 14:32 došlo k výpadku služeb na poštovním úložišti mail2.cesky-hosting.cz. Řešení vyžaduje zásah v serverovně. Příslušné e-mailové schránky jsou momentálně nedostupné, nová pošta do nich bude doručena po obnovení provozu.
Administrátor na místě zjistil, že příčinou problému je vadná operační paměť stroje. Server jsme přesunuli do rezervního hardware a cca od 15:04 je opět funkční.
výpadek

Odstávka databázových serverů

23. 7. 2014
Dnes v noci budou na cca 5 minut odstaveny databázové MySQL servery pro webservery Petersen, Toaster a Chen. Důvodem odstávek je aktualizace verze MySQL serverů.
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště mail5.cesky-hosting.cz

22. 7. 2014
Dnes v noci bude z důvodu úpravy hardwarové konfigurace odstaveno poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz. Délka trvání odstávky by neměla překročit 15 minut.
Odstávka

Výpadek poštovního úložiště mail2.cesky-hosting.cz

17. 7. 2014
Dnes ráno cca ve 2:45 došlo k havárii poštovního úložiště mail2.cesky-hosting.cz. Výpadek si vynutil fyzický zásah v serverovně, bylo třeba opravit část souborů operačního systému. Všechny služby byly opět plně funkční v 7:30. Výpadek se nijak nedotknul uživatelských dat (tedy e-mailů ve schránkách), zprávy doručované na úložiště v době výpadku byly doručeny se zpožděním po vyřešení problému.
výpadek

Odstávky serverů

8. 7. 2014
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému odstaveny webservery Petersen, Toaster a Chen, poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Předpokládaná doba trvání jednotlivých odstávek je 5-10 minut.
Odstávka

Odstávka webserveru Chen

16. 6. 2014
Dnes v noci bude na cca 5 minut odstaven webserver Chen. Důvodem je aktualizace PHP.
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště mail3.cesky-hosting.cz

6. 6. 2014
Dnes v noci bude na cca 15 minut odstaveno poštovní úložiště mail3.cesky-hosting.cz. Důvodem je navýšení diskového prostoru.
Odstávka

Odstávka serverů

6. 6. 2014
Dnes v noci budou na cca 10 minut odstaveny webservery Petersen, Toaster a Chen, poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Důvodem odstávky je aktualizace jádra operačního systému a systémového softwaru.
Odstávka

Odstávka serverů

13. 5. 2014
Dnes v noci budou na cca 5 minut odstaveny webservery Petersen, Toaster a Chen, poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz a odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Důvodem je aktualizace jader operačních systémů kvůli opravě kritické bezpečnostní chyby.
Odstávka

Odstávka serverů Kryton a Abel

12. 5. 2014
Dnes v noci budou na cca 10 minut odstaveny webservery Kryton a Abel. Důvodem je výměna vadných disků a změna nastavení serverů.
Odstávka

Odstávka poštovních úložišť a webserverů

9. 5. 2014
Dnes v noci budou na cca 5 minut odstaveny poštovní úložiště mail.cesky-hosting.cz a mail3.cesky-hosting.cz a dále webservery Petersen, Toaster a Chen. Důvodem je aktualizace jader operačních systémů.
Odstávka

Odstávka webserveru Chen

8. 4. 2014
Dnes v noci bude z důvodu aktualizace software odstaven webserver Chen. Doba odstávky by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávka poštovního úložiště mail5.cesky-hosting.cz

5. 3. 2014
Dnes v noci bude z důvodu softwarových úprav přibližně na 15 minut odstaveno poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz.
Odstávka

Odstávka serverů

3. 3. 2014
Dnes v noci budou z důvodu hardwarových úprav odstaveny webservery Toaster a Chen a poštovní úložiště mail5.cesky-hosting.cz. Délka odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 15 minut.
Odstávka

Přetížení poštovního úložiště mail.cesky-hosting.cz

14. 2. 2014
Dnes krátce po 10:00 došlo k přetížení poštovního úložiště mail.cesky-hosting.cz. Důsledkem toho může být pomalejší odezva při stahování zpráv (v závislosti na objemu zpráv ve schránce), nebo dokonce krátkodobá nemožnost připojení. Problém řešíme. Jedním z opatření je dočasné zastavení doručování nových zpráv do schránek, zprávy budou doručeny později.
Kolem 11:45 se díky provedeným opatřením a úpravám konfigurace situace co se týká přihlašování a práce se schránkami zlepšila, nicméně s obnoveným doručování zpráv ještě vyčkáme.
Krátce před 12:30 jsme obnovili i doručování zpráv, ty budou do schránek ukládány postupně v následujících hodinách.
Kolem 14:00 byla kompletně zpracována fronta zpráv k doručení a server funguje standardně.
výpadek

Úpravy v síti poskytovatele konektivity

5. 2. 2014
Dnes v noci bude náš poskytovatel konektivity provádět úpravy ve své síti - dojde k navýšení kapacity páteřní sítě a výměně síťových prvků. V souvislosti s tím může dojít ke krátké nedostupnosti našich serverů v řádu jednotek minut v době mezi 3:00 a 4:00.
Odstávka
Odstávka

Odstávka

Plánované vyřazení služby z provozu (většinou z důvodu aktualizace software, či výměny hardware).

Odstávky se snažíme provádět výhradně v nočních hodinách, v době, kdy našich služeb využívá nejmenší počet uživatelů.
Výpadek

Výpadek

Vyřazení služby z důvodu závady

Objednejte si hosting ještě dnes

Špičkový webhosting s pohodlnou klientskou sekcí a profesionální zákaznickou podporou.

  • 14 dní na vyzkoušení
  • Garance vrácení platby do 30 dnů

125 Kč 59 Kč

71,39 Kč s DPH/měsíc

Akční sleva 53 % pro nové objednávky na 1. rok

Nahoru