Nacházíte se zde: Úvod Podpora Odstávky a výpadky

Plánované odstávky a výpadky serverů Český hosting

Na této stránce uveřejňujeme všechny plánované odstávky našich serverů. Naleznete zde také informace o všech výpadcích serverů a příčinách nedostupnosti služeb.

Odstávka webserveru Nebb

16. 12. 2017
Dnes v noci ve 23:00 bude z důvodu posílení hardware na cca 10 minut odstaven webserver Nebb.
Odstávka

Odstávka webserverů

22. 11. 2017
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace software odstaveny webservery dibbley, petersen, jane a nebb. Doba odstávky by neměla překročit 10 minut. Také budou krátce odstaveny služby na webserverech toaster, chen, selby a hector, zde by doba odstávky neměla překročit 2 minuty.
Odstávka

Odstávka webserveru Tracy

13. 11. 2017
Dnes v noci bude z důvodu aktualizace software a posílení hardware na cca 20 minut odstaven webserver Tracy.
Odstávka

Odstávka poštovních serverů

6. 10. 2017
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci software odstavena poštovní úložiště esorimmer5 a esorimmer6, následně bude odstaven také odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů

2. 10. 2017
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace software na cca deset minut odstaveny webservery dibbley, petersen, toaster, chen, selby, hector, nebb, jane a tracy.
Odstávka

Odstávka webserveru Petersen

31. 8. 2017
Souborový systém pro data prezentací na webserveru Petersen je kvůli kontrole na cca hodinu přepnut do režimu pouze pro čtení.
Odstávka

Odstávka poštovních serverů

24. 8. 2017
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci software odstavena poštovní úložiště esorimmer5 a esorimmer6, následně bude odstaven také odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka serverů

23. 8. 2017
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace software restartovány webservery dibbley, petersen, toaster, chen, selby, hector, nebb, jane a tracy. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka serverů

16. 8. 2017
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci jádra operačního systému odstaveny webservery kryton, baxter, talia, lister, emocuc, sebastian, billy, kid a dan. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 5 minut.
Odstávka

Odstávka webmailů

24. 7. 2017
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace PHP na cca 10 minut odstaveny oba webmaily.
Odstávka

Servisní práce na síti

21. 7. 2017
Dnes v noci přepojíme síťové prvky interní sítě v jednom z našich racků. Během prací mohou být krátce nedostupné některé služby na starších webserverch, především připojení k příslušným MySQL serverům řad 4.0, 5.0 a 5.1. Předpokládáme, že doba nedostupnosti by neměla překročit 5 minut. Vnější konektivita do Internetu nebude nijak ovlivněna.
Odstávka

Výpadek připojení k databázím

28. 6. 2017
Dnes v 10:12 došlo k výpadku switche pro vnitřní sít v jednom z našich racků. Díky tomu jsou nedostupné databázové servery sdíleného hostingu se staršími řadami MySQL 4, 5.0 a 5.1 (tedy pro staré webservery s PHP řady 5.3 a nižší). Na řešení problému pracujeme.
Z provozu jsme odstavili nastavení hostingových služeb v klientské sekci, aby zbytečně nedocházelo k chybám. Administrátoři switch vyměnili za rezervní, provoz na něm se bohužel zatím nepodařilo obnovit. Provoz byl nakonec obnoven kolem 13:58.
výpadek

Odstávka serverů

22. 6. 2017
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace jádra operačního systému restartovány webservery dibbley, petersen, toaster, chen, selby, hector, nebb a jane. Dále budou restartována poštovní úložiště esorimmer5 a esorimmer6 a také odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka serverů

15. 5. 2017
Dnes v noci budou z důvodu aktualizace software restartovány webservery dibbley, petersen, toaster, chen, selby, hector, nebb a jane. Dále budou restartována poštovní úložiště esorimmer5 a esorimmer6 a také odesílací SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 10 minut.
Odstávka

Odstávka webserverů Nebb a Jane

27. 3. 2017
Dnes v noci bude z důvodu navýšení velikosti operační paměti RAM na cca 10 - 15 minut odstaven webserver Nebb a Jane.
V souvislosti s navýšením operační paměti došlo cca v půl druhé hodině v noci k výpadku webserveru Nebb. Jeho provoz byl obnoven v 2:50
Odstávka

Odstávka webserveru Nebb

22. 3. 2017
Dnes v noci bude z důvodu navýšení kapacity pevných disků na cca 5 minut odstaven webserver Nebb.
Odstávka

Odstávka webmailů a změna nastavení protokolu IMAP

22. 3. 2017
Dnes v noci budou z důvodu změny konfigurace IMAP serverů na všech poštovních úložištích na cca 30 minut odstaveny oba webmaily. Provedeme změnu oddělovače IMAPových složek, což nám do budoucna umožní přidávat nové funkce poštovního systému.

Tato změna by nijak neměla ovlivnit chování poštovních klientů. Pokud byste přesto narazili na potíže při práci se složkami, zkuste Váš poštovní klient restartovat. Uživatelů, kteří pro práci s poštou používají protokol POP3, se tato změna nedotýká.
Odstávka

Odstávka klientské sekce

20. 3. 2017
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci software krátce odstaveny klientská sekce a další servisní aplikace Českého hostingu. Doba odstávky by neměla překročit jednu minutu.
Odstávka

Odstávka serverů

15. 3. 2017
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci jádra operačního systému odstaveny webservery kryton, dibbley, baxter, talia, lister, emocuc, sebastian, billy, kid a dan. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 15 minut.
Odstávka

Výpadek webserveru Toaster

10. 3. 2017
Dnes ráno v 6:30 jsme zaznamenali výpadek webserveru Toaster, problém jsme ihned začali řešit. Po restartu bohužel server nenajel, došlo k poruše dat na discích. Data budeme muset obnovit z dostupných záloh, obnova může trvat až několik hodin. O vývoji obnovy serveru budeme informovat.
Provoz serveru byl obnoven v 8:17. K havárii došlo pouze na systémových discích, obnova se tedy týkala jenom dat operačního systému, uživatelská data nijak dotčena nebyla.
výpadek

Odstávka serverů

7. 3. 2017
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci odstaveny webhostingové servery sdíleného hostingu petersen, toaster, chen, selby, hector, nebb a jane. Dále budou odstavena některá poštovní úložiště a SMTP server smtp.cesky-hosting.cz. Doba odstávky jednotlivých serverů by neměla překročit 15 minut.
Odstávka

Úpravy u poskytovatele konektivity

14. 2. 2017
V noci z 15.2. na 16.2. bude náš poskytovatel konektivity provádět úpravy ve své síti. Budou nasazeny nové páteřní routery a switche s cílem posílení výkonu síťových zařízení a navýšení přenosových kapacit. Operace budou probíhat postupně mezi 1:00 a 5:00, předpokládaná nedostupnost bude činit v součtu maximálně 60 minut.
Odstávka

Odstávka serverů

2. 2. 2017
Dnes v noci budou kvůli aktualizaci software odstaveny webservery sdíleného hostingu dibbley, petersen, toaster, chen, selby, hector a nebb. Předpokládána doba odstávky jednotlivých serverů by neměla přesáhnout 10 minut.
Odstávka
Odstávka

Odstávka

Plánované vyřazení služby z provozu (většinou z důvodu aktualizace software, či výměny hardware).

Odstávky se snažíme provádět výhradně v nočních hodinách, v době, kdy našich služeb využívá nejmenší počet uživatelů.
Výpadek

Výpadek

Vyřazení služby z důvodu závady

Objednejte si hosting ještě dnes

Špičkový webhosting s pohodlnou klientskou sekcí a profesionální zákaznickou podporou.

  • 14 dní na vyzkoušení
  • Garance vrácení platby do 30 dnů

125 Kč 59 Kč

71,39 Kč s DPH/měsíc

Akční sleva 53 % pro nové objednávky na 1. rok

Nahoru